...


Unprovided with original learning, unformed in the habits of thinking, unskilled in the arts of composition, I resolved to write a book.

Edward Gibbon


Stephen King är det denna gång

När jag bestämde mig för att börja skriva hade jag ingen aning var jag skulle börja. Beslutet var taget, men sen då? Så en dag var det dags för mig att skriva tenta. Jag minns inte hur det gick, men oavsett tyckte jag att jag förtjänade en liten gåva. Därför befann jag mig strax i en bokhandel i centrala Linköping där jag strosade runt. Förutom ett spontanköp av två skivor med My Chemical Romance kom jag också hem med en utgåva av Stephen Kings "Att skriva".

Det är den första och hittills enda bok jag läst om hur man skriver och jag tyckte om den. Jag blev också inspirerad till att läsa mer av King. För ungefär 10 - 12 år sedan läste jag mycket av honom bl.a. Det, Cujo och... jag det är nog dem enda jag minns. Idag bestämde jag mig för att tackla hans "Insomnia" eller "Sömnlös" som den heter på svenska.

Jag tycker om sättet han får mig att "känna" situationen. Som när han berättar om Ralph, vars fru är döende i en hjärntumör och hur han hör en klocka ticka inom henne som säger att hennes tid rinner ut. Då känner jag det också.


Bör man alltid skämta om kristendomen/Är jag en torrboll?

Igår blev det en utekväll på en studentkrog i Linköping. Då vi varit där inne en stund upptäckte jag flera djävulsfigurer på väggen. Så långt var allt okej, men sedan upptäckte jag en bibel upphängd bredvid en av dessa djävulsfigurer.


Det irriterade mig så jag frågade bartendern varför dem hade så och fick svaret: "Ah, men asså, det är ju ett skämt." Det sades vidare i en ton som att jag var otroligt dumt som inte fattade skämtet. Jag fattar inte skämtet.

Jag tycker visst att man kan driva med religioner, men jag tycker samtidigt att det finns platser där man inte bör göra detta. En studentkrog där jag antar att alla ska känna sig välkomna är ett sådant ställe. Jag är inte kristen, men hade jag varit det skulle jag utan tvekan känt mig besvärad på ett ställe där man skämtade om min religion.


Vidare tänker jag också att om dem hade "skämtat" med någon annan religion hade det nog inte mottagits lika väl. En koran bredvid djävulen hade nog inte varit lika "kul". Varför det är så vet jag inte, men det tycks mig att kristendomen är lättare att driva med än andra religioner.


För att sammanfatta tycker jag nog att studentkrogar borde vara politiskt korrekta, men det är min åsikt.


Somewhere over the rainbow




Jag sitter vid min dator och blickar ut på himlen. Det regnar ute, det har jag sagt förut, men nu skiner solen också och det bildar den underbaraste regnbågen. Den är magnifik!

Kollade upp på Nationalencyklopedin vad en regnbåge egentligen är: 

 Regnbågar uppstår genom att solljus tränger in i regn-, dim- eller molndroppar under ljusbrytning och därefter reflekteras mot dropparnas inre begränsningsyta. Ljusets passage genom droppen medför en avlänkning av strålgången samt en separation av färger. Strålar som reflekterats en gång i dropparna ger upphov till den primära regnbågen (huvudregnbågen), som är starkast i färgerna med rött ytterst, följt av orange, gult, grönt, blått, indigo och violett innerst.

Det var visst Descartes som först kom nära med vad en regnbåga var för något på 1600 - talet. Sedan följde en man som hette G.B Airy.

Avslappnad

Jag la mig ner på soffan för att lyssna på en avslappninsgskiva. Muskel för muskel spände jag för att sedan slappna av. Mitt i skivan ställer sig någon galning utanför fönstret och börjar skrika för allt vad han är värd. Det går inte att höra vad hans kriker, men arg är han.

Så gick det med den avslappningen. Jag blev tvungen att titta ut genom fönstret och vänta tills han försvunnit. Jag menar jag är ju ingen buddistisk munk som kan stänga ut vilket oljud som helst. Istället skrattade jag rakt ut och började om från början igen och denna gång fungerade det. Jag blev helt avslappnad. Det var så skönt.

Ibland kan man behöva en stund när man bara sätter sig och kopplar av och är man som jag kan man behöva lite hjälp på traven.


Ett litet steg för miljön, men ett stort steg för mig.

Idag har jag tillverkat en egen "Ingen reklam, tack" - skylt. Den är väldigt enkel, men fyller förhoppningsvis sitt syfte. Jag ska strax sätta upp den.

Förra året bad jag alla postorder - affärer att sluta skicka kataloger till mig. Om jag köper något av dem så gör jag det ändå över nätet, så katalogerna dem har skickat till mig har varit helt onödiga.
Steg för steg minskar jag den enorma mängd som dimper ned i brevlådan, samtidigt  som jag tar ett litet steg för miljön.

Spotify

Jag har fått en inbjudan och därmed är jag nu också med i den familjen som kallas: Spotify. Än så länge har jag sökt på en massa Anna - låtar. Det finns ju en hel del.

Ibland blir man också bara så sugen på att lyssna på låtar som man inte hört på länge och då är det ju bara att spotifya dom. Sen händer det väl att man hittar en låt som är så bra att man blir tvungen att köpa den också.
Jag tycker att det är ganska elakt att ta någons hårda arbete helt gratis så där. Som att någon snor lite av ens lön. Då skulle jag bli sur.
Det här är dock inget uttryck för min åsikt om domen mot piratebay - vill bara förtydliga det.
Vill också förtydliga att jag tycker att Spotify ä bra eftersom artisterna får betalt även om man som lyssnare inte väljer att köpa låtarna. Artisterna får reklam och vi får lyssna på en massa musik. Win - Win - situation.

Har arbetat 4 dagar i rad och solen har belyst himlen. Idag är jag ledig och det öser ner.


Pride and Prejudice and Zombies

Ja, ni läste rätt. Det har kommit en bok som jag bara måste läsa.
Det är klassikerna Pride and Prejudice, från början skriven av Jane Austen,
nu omskriven av Seth Grahame - Smith, som har inkorporerat zombies i blandningen.

Det fullständiga namnet på boken är:
Pride and Prejudice and Zombies: The classic regency romance - now with ultraviolent zombie mayhem!

Jag får återkomma med en recension när jag läst den.


Nu läser jag...

Nu läser jag en bok av Markis de Sade. Den heter "De 120 dagarna i Sodom"
och handlar om fyra män som stänger in sig en tid i en av de fyra männens slott
där dem, helt avskärmade från omvärlden, kan utöva sina sexuella avvikelser (parafili)
tillsammans med en handfull barn, professionella "knullare", berätterskor m.fl.  


Dagens ord: Sodomi...


är enligt Nationalencyklopedin:
äldre benämning på sexuella handlingar vilka efter religiösa, sociala och juridiska normer ansågs vara "mot naturen". Oftast åsyftades orala eller anala samlag och samlag med djur.

Markis de Sade är förresten inspirationen ti ordet sadism.  


Jag inser att mitt första inlägg på min feelgoodblogg handlar om sexuella avvikelser, men det tycker inte jag är ett problem. Vissa mår bra av att ha sina avvikelser och jag mår bra av att vidga mina vyer och lära mig något nytt. Hoppas ni lärt er något också.


RSS 2.0